News

2022-01-17

Ötödik

2021-11-22

Európai kultúránk sok előnnyel és értékkel bír, de életvitelünk visszahat rá: A sokszor elbonyolított szabályok, a túlértékelt mérések, a kényelem mindenek elé helyezése és egyéb civilizációs eredményeink sejtjük, hogy nem mindig adnak választ a nagy kérdésekre.

Vezető legyél, ne főnök!

2021-09-19

A versenytársak után akarsz futni, vagy előttük?

2021-09-01

Hogyan lehet megvalósítani a stratégiai gondolkodást a gyakorlatban? Mik a gátló tényezők a hétköznapokban, és milyen módon tudunk felülkerekedni rajtuk?

Nyolc helyzet, amikor soha ne írj emailt!

2021-08-22

Az email gyors, átlátható (téma szerint, fontosság szerint), el lehet olvasni a saját időbeosztásunkban, és visszakövethető – ezek miatt a tagadhatatlan előnyök miatt az email méltán tekinthető a munkahelyi kommunikáció alapjának. Ennek ellenére vannak korlátai – és ha az emailt univerzális megoldásnak gondoljuk, akkor belefuthatunk olyan helyzetekbe, amikor a problémamegoldás megakad, időt vesztünk, félreértés vagy akár konfliktus alakul ki, kifejezetten amiatt, mert rossz kommunikációs csatornát választottunk – emailt írtunk, pedig nagyon nem azt kellett volna. A következőkben ezeket a helyzeteket vesszük sorra.

Hogy készülj fel a megbeszélésre?

2021-08-10