Hírek

Coaching vagy tréning?

2022-01-17

Ahogy minden termék vásárlásakor vagy szolgáltatás igénybevételekor előre tisztázod, hogy mit szeretnél kapni, milyen körülmények között és mennyi ideig működjön, úgy itt is nagyjából ezek a kardinális kérdések.

Az ötödik elem

2021-11-22

Európai kultúránk sok előnnyel és értékkel bír, de életvitelünk visszahat rá: A sokszor elbonyolított szabályok, a túlértékelt mérések, a kényelem mindenek elé helyezése és egyéb civilizációs eredményeink sejtjük, hogy nem mindig adnak választ a nagy kérdésekre.

Vezető legyél, ne főnök!

2021-09-19

Hogyan indulhatok el vezetőként a nyugalom felé?  Mi segít abban, hogy a nyomás ellenére jó vezető legyek? Miért van az, hogy jó vezetőként kisebb a fluktuáció a csapatomban? Az “én vagyok a főnök, ti csak az alkalmazottak” modell miért haldoklik? A “nem hiszek a demokráciában” kijelentés miért hibás?

A versenytársak után akarsz futni, vagy előttük?

2021-09-01

Hogyan lehet megvalósítani a stratégiai gondolkodást a gyakorlatban? Mik a gátló tényezők a hétköznapokban, és milyen módon tudunk felülkerekedni rajtuk?

Nyolc helyzet, amikor soha ne írj emailt!

2021-08-22

Az email gyors, átlátható, el lehet olvasni a saját időbeosztásunkban, és visszakövethető – ezek miatt a tagadhatatlan előnyök miatt az email méltán tekinthető a munkahelyi kommunikáció alapjának. Ennek ellenére vannak korlátai – és van, hogy egy email kifejezetten ront a helyzeten. A következőkben ezeket az eseteket vesszük sorra...

Hogy készülj fel a megbeszélésre?

2021-08-10

Vezetőként elég fontos, hogy Te magad összeszedett legyél azokon az alkalmakon, amikor a többi munkatárssal közösen egyeztettek. Minél kiélezettebb versenyhelyzetben levő cégnél dolgozol, annál valószínűbb, hogy te is tudod: minden olyan óra, amit megbeszélésre fordítunk, kiemelten drága, mert nem egy, hanem 3-4-(10-12?) ember munkaideje pörög...